fredag 2 december 2011

Gomorron du lilla risgrynsgröt!

Spontan är nog inte det första ordet man väljer om man ska beskriva Kotten. Jag är en typisk planeringsmänniska. Skriver listor till förbannelse. Ibland går det nog till överdrift, men för det mesta är det bara gött med struktur. Som när man tänker att "guu va gott det vore med risgrynsgröt till frukost imorgon". För istället för att gå och lägga sig och sen vakna upp hongri o dan och då ställa sig och koka gröt som ska stå och svälla i 40 min, så förbereder man istället redan kvällen innan.Mät upp ris, vatten och salt till fyra portioner enligt anvisningarna på grötrispaketet. Koka riset i 10 min på svag värme utan omrörning. Häll i mjölken och koka upp. Ta sedan grytan från plattan, vira in den i en filt eller handduk och ställ bredvid elementet, eller på något annat lite varmt ställe. Låt stå över natten.När du sedan stiger upp på morgonen har gröten svällt. Värm den på spisen och låt koka ihop lite mer om de är rinnig eller tillsätt mer mjölk om den är allt för tjock. Servera med en klick smör, socker, kanel och din bästa sojamjölk. Lyssna på She & Hims finfina julskiva och känn julvärmen! Resterna av gröten sparar du, för dem ska vi baka saffranspannkaka av.

1 kommentar:

Cecilia sa...

Ge oss saffranspannkaka! (: