tisdag 15 november 2011

Råa kakor

Flickan & kakorna postade ett recept på raw choc chip cookies härom veckan. Och nä, man behöver ingen "young thai coconut" eller "irish moss" eller något sådant konstigt och de behöver inte torka i nån torkugn i 8 timmar. Ba nötter, agave, kokosolja, kakao, mixa lite, popp in i frysen en stund och sen klart o äta! Jag är ju en sucker för kombon choklad, körsbär, mandel så jag tillsatte kakao i kakdegen, torkade körsbär och lite bittermandelarom. NOM!

Råa double choc chip cookies
(ca 12 st)
  • 1 msk kokosolja
  • 3 msk kakao

Blanda kakaon med den flytande kokosoljan. Häll smeten på en tallrik med bakplåtspapper och ställ in i frysen för att stelna. Hacka sedan "chokladen" i små bitar.

  • 1,5 dl cashewnötter
  • 1,5 dl valnötter
  • 1 msk kakao
  • en nypa salt
  • 1,5-2 msk agave
  • 1,5 msk kokosolja
  • 1,5-2 msk hackade torkade körsbär eller tranbär
  • ev. några droppar bittermandelarom eller riven bittermandel


Mixa cashew- och valnötterna till mjöl. Tillsätt övriga ingredienser + chokladbitarna och rör ihop till en deg. Forma små kakor och låt dem stelna i kylen eller frysen. Fest!

2 kommentarer:

Petra Axlund Stegman sa...

Mums, dem måste jag testa!

Cecilia sa...

Å ännu mer choklad måste ju = ännu godare :) Måste testas.