fredag 16 april 2010

Pannkagor

I somras gjorde jag pancakes med jäst och de blev så fantastiskt goda. Nu har jag då funderat på att testa att göra dem med surdeg istället. Och ja, det blev bra! Kanske inte lika top som de med jäst, men nära på. De blir lite segare i konsistensen än när man bara gör dem på bakpulver och det, det är najs. Dessutom sägs det ju att surdeg är nyttigt då det hjälper kroppen att ta upp viktiga mineraler. Himla bra va. Lite bluegrass i Spotten, Ronny på tv och fredagsmorgonen är biff.

Pancakes med surdeg (ca 6-8 st)
  • 2½ dl vetemjöl special
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk + lite till att spä med på morgonen
  • 1 tsk olja
  • 1 msk vetesurdegsgrund
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan resten. Vispa ihop till en jämn smet. Täck bunken med plastfolie och låt stå över natten. På morgonen späds smeten med lite mer mjölk och sen är det bara att steka på medelvärme! Jag åt mina med yoghurt som blandats med lite citron, vaniljsocker och frysta hallon.

1 kommentar:

Linnea sa...

Oh my, de ser fantastiska ut!