söndag 7 februari 2010

Kalaos

Igår var det kalas hemma hos mig med fina vänner och många kakor. Biskvier, chokladcupcakes med chokladmochafrosting, brysselkex och chai spice choc chip cookies. Jag gjorde dem glutenfria, men det funkar säkert lika bra med vanligt mjöl. Kanske att det inte behövs lika mycket då. Tänk på att vissa glutenfria mjölmixer innehåller mjölk. Jag använde Sempers finmix.

Chai Spice Chocolate Chip Cookies
  • 3 msk mjölk + 1 tsk chaithé
  • 1 tsk no-egg pulver + 2 msk vatten
  • 1,75 dl olja
  • 2,5 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bikarbonat
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk kardemumma
  • 1/4 tsk ingefära
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk chaithé, mortlat till fint pulver
  • en näve grovt hackad macadamia nötter
  • 100 g hackad mörk choklad
Värm mjölken och théet i en kastrull. Dra av från värmen och låt stå ett par minuter. Mixa samman no-egg pulvret och vattnet och tillsätt sedan olja, socker, sirap och vaniljsocker. I en annan bunke blandas de torra ingredienserna. Vänd ner dem i sockersmeten och blanda till en deg. Sila bort théet från mjölken och häll sedan mjölken i degen. Rör i nötter och choklad. Forma runda kakor, genom att rulla bollar och platta till dem eller använda en glasskopa. Grädda i 175° i ca 12-15 min. Låt svalna ett par minuter innan de flyttas till galler.

Inga kommentarer: