söndag 19 april 2009

Frukostbullar.

I fredags var jag hurtig och bakade grova bullar och joggade en sväng. Idag blir det choklad- och jordnötskakor och film. Ajdå.

Brödbullar
  • 50 g jäst
  • 7 dl ljummet vatten
  • 2 msk honung/sirap
  • 2 tsk havssalt
  • 3 dl fullkorns dinkelmjöl
  • 1 dl vetekli
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ dl linfrö
  • ½ dl solrosfrö
  • ½ dl grovt hackade hasselnötter
  • 6 st torkade aprikoser, klippta i små bitar
Lös upp jästen i vattnet och blanda i honung och salt. Låt stå och dra en kvart. Rör ner mjölet. Trilla runda bullar, platta till dem med handen. Låt jäsa 30 min. Pensla med soyamjölk. Grädda ca 20 min i 200°.

Inga kommentarer: