lördag 21 februari 2009

Är det helg så är det.

Är man duktig och äter havregrynsvälling till frukost hela veckan så får man faktiskt festa till det med pancakes till helgen! Känner man ändå det dåliga samvetet krypa sig på (pannkakor till frukost, vad skulle Anna Skipper säga om detta?) så kan man använda dinkelmjöl som är ett fullkornsmjöl med lågt GI, men det går självklart lika bra med vanligt mjöl. Det här receptet är från VeganYumYum som jag har gjort om till svenska mått. Smeten går bra att göra kvällen innan och låta stå i kylen under natten, sen är det bara att stiga upp ur sängen och börja steka! Har smeten tjocknat lite kan man tillsätta 1-2 msk vatten.

Pancakes
  • 3,5 dl soyamjölk
  • 1 msk socker
  • 1 tsk olja (t.ex raps- eller matolja)
  • 2,5 dl dinkelmjöl
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
Vispa samman alla ingredinser till en slät smet. Stek i en torr teflonpanna på medelvärme. Pannkakorna ska vara ganska tunna och ca 10 cm i diameter. När det har bildats bubblor på hela pannkakan och smeten har börjat stelna runt kanterna är det dags att vända på den. Det går ganska fort. Stapla på hög och häll över lönnsirap. Klart!

Inga kommentarer: